5 Kasım 2013 Salı

Bizi Ayakta Tutan Küçük Alışkanlıklar


Bizi ayakta tutan küçük alışkanlıklar çoğu zaman. Her  akşamüstü içilen bir kahve mesela, duymaya alışkın olduğumuz bir dostun sesi ya da her gün eve dönerken uğradığımız market, yaptığımız yemekler, soluduğumuz hava, konuştuğumuz insanlar, şikayet ettiğimiz okul-iş. Farkında olmadan alışkanlık haline gelen günlük hayatımız.

Her sabah gözünü açıp çayın suyunu koyuyorsun ya da aceleyle sokağa atıyorsun kendini işe gidiyorsun okula gidiyorsun, erken uyanmaya söyleniyorsun geç kalmaya sövüyorsun, birilerine kızıyorsun, birilerini seviyorsun günü bir şekilde geçiriyorsun hep yaptığın şeylerle akşam oluyor eve geliyorsun yemek yapıyorsun biraz şanslıysan yemek hazır oluyor daha da şanslıysan bulaşıkları makineye koyuyorsun sonra dön dolaş tv izle arkasından uykun gelirse yat ve yatakta dönüp dur kafandaki düşüncelerle ve bu sefer de düşündüklerinle kavga et . Ama bunlardan biri çıksa hayatından olmaz, düzen kaçar sen sen olmaktan çıkarsın alıştığın düzenini ararsın gün gelir şikayet ettiğin şeyi bile özlersin işte tam da burada yine bir şarkı girer devreye Müslüm baba der ki; bu sabah yalnız uyandım sensiz olmaz, biraz telaşlı biraz üzgün sensiz olmaz…
 

O yüzden hayatınızda sizi ayakta tutan hangi alışkanlıksa seve seve söve söve yaşamaya devam edin çoğu zaman rutininiz değildir o sizi siz yapan şeydir, yanında bir de kahve(bira da olabilir izin verdim) için bir şarkı açın yolunuza devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder