26 Ekim 2013 Cumartesi

Karış Karış Üniversite


 

Madde 1: büyük lokma ye büyük söz konuşma. Evet özellikle büyük lokma ye neden çünkü sen öğrencisin daima açsın daimi açsın bol bol ye. Gelelim maddemizin ikinci yarısına asla büyük konuşma zamanında  ‘’yea ben onu yemem’’ dediğin ne kadar yemek varsa yersin annem yersin çocuğum en fazla 2 ay sonra yemem demediğin yemeğin tabağını sıyırırken bulursun kendini çünkü yurt şartları oldukça acımasızdır haa ola ki eve çıkarsan orda da maddi nedenler devreye girer ki bu konuya sonra değiniciğiiiim.  Ne diyorduk büyük söz etmemek önemli ziraa ben ne ‘’ ayy ben aynı bardaktan su içemem’’ diyen arkadaşlarımın odada bardaksız kalınca sözünü yalayıp yuttuğunu gördüm, bir bildiğim var ki konuşuyorum.

Madde 2: Para bir trense öğrenci istasyondur. Öğrenci milletinin yapı taşlarından biri paradır bu para her ayın belli günlerinde gelir ve takriben 1 hafta içinde biter. Sorsan hiçbir şey yapılmamış, hiçbir yere gidilmemiş, içilmemiş, eğlenilmemiş, alışveriş dahi yapılmamıştır ama paranın gözü kör olsundur cüzdanda bıraktığın gibi durmaz gider. 4 yıldır hiçbir aylığın son güne kadar yettiğini görmeyen bir insan olarak şunu söyleyebilirim ki sorun paranın miktarında değil öğrencinin yapısındadır. Su içse yarayan tombul ablalar misali hava almaya çıksa para harcar öğrenci milleti bu nedenle alışmanız gereken ilk şey; tren-istasyon ilişkisi.

 

Madde 3: Karda yürü izini belli etme. En geniş alanlardan birisi budur. Hastalıkta, sağlıkta, okulda, yurtta aileye belli edilmemesi gereken efendime söyleyeyim duymasalar daha şık olur diye tabir ettiğimiz durumlar vardır. Kimi zaman o derse gitmesen bir şey kaybetmezsin ama arar ‘’ ivit inniciğim dirstin çiktim’’ dersin. Yeri gelir hasta olursun kimsenin aklı kalmasın diye ‘’hasta mısın sen sesin neden öyle geliyor’’ diyen anneye ‘’uyuyorum anne yeaaa’’ dersin (burda acıklı müzik var). Yatmayan faturaya yattı dersin, ters gidene düz gidene  o da iyi ellerinizden öper dersin. Kısacası sevgili arkadaşlar karda yürür izini belli etmezsin.

 

Madde 4: Batan geminin malları. Eğer öğrencilik hayatınıza evde devam ediyorsanız yapmanız gereken ilk şey; dini ve milli bayramlarda memleketinize en büyük boy valizle gitmektir. Neden? O valiz içi boş gider dolu döner. O valizinki içine yemekten temizlik araç gerecine kadar ne varsa bulunur tepilir. Annenin mutfağına babanın kursağına pirina edasıyla saldırılır evdeki son damlaya kadar öğrenci evine taşınır, öğrenin bunu.

 

Madde 5: Kıçımı kendim keserim kasaba minnet etmem. Vize final dönemi gelip çattı, napacaksın ders çalışacaksın bunun için ne lazım bir miktar azim ve ders notu. Buradaki en büyük etken ders notudur eğer kendin tutmadıysan ve yakın arkadaşlarında da yoksa yandığının resmi işin ayna çal çal oyna. Çünkü notunu istediğin o az samimi sınıf arkadaşın elinde kaşıkçı elması var gibi davranacak sanırsın ki hayatın şifresi onda öyle bir hava öyle bir afra tafra. Güç bela notu alırsan ne mutlu ama şahsen bir dönem bunu yaşayan biri olarak yarım yamalak da olsa kendi notlarımla kavrulmayı tercih ediyorum size de tavsiyem kasaba minnet etmemeniz yönünde.

 

Madde 6: Yumurta kapıyı çalınca. Sınav dönemlerinin bir diğer ve en bilindik özelliği de derse çalışma aşamasına geçmemek için türlü bahaneler üretmektir. Ev temizlenebilir, dolap düzenlenebilir, ayakkabılık gözden geçirilebilir, kalemler boy boy sıralanılabilir,hayatınızın aksayan yönleri bile tamir edilinebilinir ama derse geçilemez. Bu öğrenci olmanın en birinci ve temel kuralıdır, DEĞİŞTİRİLEMEZ DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ.

 

Evet sevgili follovırlar Karış Karış Üniversite adlı tanıtıcı ve eğitici yazıma bu günlük ara verirken bu yazıyı okuyacak olan anne ve babama Allahtan sabır bendenize de biraz akıl ve fikir diliyorum hadi size iygeceleeeeeer 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder